צ’אקרת המין

2. צ’אקרת המין
מיקום – בטן תחתונה, 4 אצבעות מתחת לטבור
צבע – כתום
צבע משלים – כחול, תכלת
היבט בסיסי: תשוקה ודחיה, מין ורגשות
מתפתחת בשנים : 4-8
חוש מוביל: טעם
אלמנט: מים

צ’אקרת המין מתקשרת לנושאים כגון הגשמה עצמית, תשוקה, מיניות, יצירתיות הנאה ושמחה.
צ’אקרת המין היא היכולת ללדת וליצור משהו או מישהו, היא מסמלת את הייחודיות שלנו שמבדילה אותנו מכל השאר.

כשאנחנו מקבלים את היותנו אינדיבידואלים בתוך הכלל אנחנו מפסיקים לוותר על עצמנו לטובתו, אנחנו מסננים ומפרידים בין הפנים לחוץ וכמו כן, צ’אקרה זו מתקשרת לפעילות הסינון והסירקולציה של הגוף.

הצ’קרה השנייה היא  מעין “רחם” לכל הרעיונות שלנו. דרכה אנו הורים (מלשון הריון) את רעיונותינו ובאמצעותה אנו יולדים אותם.

האנרגיות של צ’אקרת המין מוזנות מצ’אקרת הבסיס וכאשר זו עובדת ביעילות ואפקטיביות היא מעניקה לצ’אקרת המין את הביטחון והכוח לה היא זקוקה. הזנה זו בין הצ’אקרות היא הכרחית למדי כדי שתהיה לנו היכולת לחוות את עצמנו בנפרדות מהאחר, אך בו זמנית כחלק בלתי נפרד מאתנו. כאינדיבידואלים בתוך השלם.

האנרגיה של צ’אקרת המין מוזרמות כלפי מעלה אל צ’אקרת מקלעת השמש וזו מאפשרת לנו להוציא את הפוטנציאל הגלום בתוכנו ולממש אותו בחיים הפיזיים שלנו.
משמעות הפוטנציאל הגלום בתוכנו היא היכולת לבטא את עצמנו ולהוציא את העוצמה הפנימית שלנו החוצה בכל צורות הביטוי.

צ’אקרת המין, להבדל מצ’אקרת הבסיס העוסקת במין לצורך התרבות והישרדות, עוסקת בהנאה שלנו ממין, בזהותנו המינית, וקשורה לאופן בו אנו רואים את עצמנו ומקבלים את עצמנו מבחינה מינית.
צ’אקרת המין מתקשרת ליצירה והיאהיכולת שלנו להשתנות בכל רגע נתון וליצור מלשון יצר.

השנים בהן מתפתחת צ’אקרה זו הן בגילאי 4-8, כמובן שהדבר הוא איננו מוחלט וצ’אקרה זו ממשיכה להתפתח גם לאחר מכן, אך שנים אלו הם החשובות ביותר עבורה.
בטווח גילאים אלו אנו מתחילים לגלות את עצמנו ולזהות את גבולותינו ואת גבולות הסביבה שלנו בכדי ליצור לעצמנו ביטחון בסיסי (אשר מתחיל כבר בהתפתחות הצ’אקרה הראשונה).
ילד בשנים אלו ניזון מתגובות ומציפיות החברה ומושפע מהן. ברגע שהילד יחוש שציפיות הסביבה ממנו אינן תואמות את התנהגותו ואו שקיבל פידבק קשה ואו עונש מוגזם על מעשיו יתכן ויפתח חוסר כנות על מנת לגשר על הפער בין הצפיות למציאות.
נושא הכנות עם העצמי ועם הסביבה
גם הוא מתקשר לצ’אקרה זו שכן הכנות היא חופש מפחד וההפך ממנה הן נסיבות של חוסר ביטחון ביקום.
סביבה המרבה לשפוט את הילד ולתת לו עונשים מוגזמים תיצור אצלו את תחושת חוסר הערך והתסכול ותביא לחוסר כמות כנות עם סביבתו שמקורה בפחד ומציאת מפלט בשקרים.

כשצ’אקרה זו מאוזנת
כשאר צ’אקרה זו באיזון נוכל להתמקד בהנאה של החיים, באופטימיות ושמחת חיים.
נכבד את הגבולות שלנו ושל האחרים סביבנו. פוריות תקינה והנאה בחיינו המיניים

כאשר הצ’אקרה הזו אינה מאוזנת- 
כאשר צ’אקרה זו איננה מאוזנת הדבר עשוי להתבטא בחוסר יצירתיות, עייפות יתר, חוסר תשוקה ותחושת בדידות מתמשכת. חוס איזון בצ’אקרה זו יביא גם לחוסר הבנת הגבולות הבסיסיים בין אדם לחברו ועשוי ליצור תלותיות יותר, מערכות יחסים מזיקות.
גבולות נוקשים שמפריעים לזרימה נכונה של אנרגיה בגוף, הדחקת הרגשות שלנו ופגיעה בדימוי העצמי, חוסר ביטחון לגבי המיניות

השפעה על האיברים הפיזיים-
בעיות באיברי הרבייה, הטחול, מערכת השתן, עניני מחזור חודשי. בעיות בקיום יחסי מין: אימפוטנציה, שפיכה מוקדמת, אי יכולת להגיע לאורגזמה. כאבים בגב תחתון, כאבי ברכיים, חוסר גמישות. חושים מוקהים, חוסר תיאבון לאוכל, ליחסי מין ולחיים בכלל.

אבנים מתאימות: קרנליאן,אוונטורין כתומה, קלציט כתומה