צ’אקרת הגרון 

צ’אקרת הגרון
מיקום- גרון.
צבע- כחול, טורקיז
צבע משלים – אדום.
היבט בסיסי – תקשורת, ביטוי, אמת פנימית והקשבה.
מתפתחת בגילאים: 16-21

בצ’אקרת הגרון אנו נעים מעולם החומר, התנועה, הרגשות, הדחפים, מערכות היחסים ושלל ההיבטים שבהן עסקו הצ’אקרות הנמוכות היישר אל עולם הצלילים והתדרים.

בסנסקריט (השפה העתיקה של הודו) הכינוי של הצ’אקרה הוא “וישודה”- מקום ההיטהרות.
צ’אקרת הגרון היא מקום בו הכל עובר תהליך של ניקוי, היא שער פיזי ורוחני לכל מה שנכנס ויוצא מהגוף.
המחשבות שיורדות מהראש לפעולה בגוף, אוכל שנכנס דרך הפה ומאפשר קיום והשפה שלנו שמאפשרת ביטוי ויצירה.

התודעה של צ’אקרת הגרון עוסקת בהקשבה והבעה. היא מתקשרת ליכולת שלנו לדעת את עצמנו ואת האמת שלנו ולפעול באותנטיות. הקושי אשר מגיע מהעולם החיצוני רווי הגירויים והסחות; טלפונים, מכוניות צופרות, עבודות בניה, טלוויזיה מקשקשת, פרסומת, צלצול טלפון, חדשות, עליה בחולים, ירידה בנידבקים, עלייה בעצבים, ירידה באנרגיה… הרעש הזה שאנחנו חווים יום יום משפיע על התודעה שלנו וזו קשורה ישירות לצ’אקרת הגרון. אנחנו חשופים לשטיפת מוח ושליטה תודעתית וזו מקשה עלינו לשמוע את הקול הפנימי, את האמת הפנימית שלנו.

צ’אקרת הגרון מאפשרת לנו לבטא את מי שהננו. דרכה אנו מבטאים את הצחוק, הבכי, את רגשות השמחה ואהבה. לעומת שאר הצ’אקרות הנמוכות יותר בהם אנו מגבשים את אישיותנו ואת הצרכים הבסיסים שלנו.
צ’אקרת הגרון מייצגת את הדימוי העצמי שלנו, ומחברת בין המחשבות, הרגשות, הדחפים והתגובות שלנו. והיבט נוסף המשתקף ממנה הוא הקשבה חיצונית אך חשוב מכך- הקשבה פנימית.

צ’אקרת הגרון מתפתחת בגילאי 16-21. בשנים אלו אנחנו יוצאים לעצמאות, לוקחים אחריות על חיינו ובחירותינו ומבינים את שלל ההשפעות שלהם עלינו. אנחנו חושבים ברצינות על עתידנו ומעורבים במתרחש סביבנו. בשנים אלו ההשפעה של החברה והסביבה עלינו גדולה, המעמד שלנו עובר את מבחן המציאות מבחינה כלכלית, חברתית, הכישורים שרכשנו והאם אנו עונים על ציפיות החברה או המשפחה? האם זה קורה על חשבון ההקשבה לאמת שלי?

כאשר צ’אקרה זו מאוזנת האדם נעשה מודע למה שטוב לו בכל הרמות. הוא אוכל אוכל מזין ובריא ובכמויות הנכונות לו, הוא חי בהרמוניה עם עצמו וסביבתו והוא רואה את הטוב בכל סיטואציה שמגיעה אליו.
הוא חש כי דעתו וקולו נשמעים בחרה, הוא מסוגל לבטא את מחשבותיו, רצונותיו ומחשבותיו בבירור.
אדם שצ’אקרת הגרון שלו מאוזנת יביא בקלות יתרה את האישיות שלו לכל תחומי עיסוקיו, יהיה בעל מודעות וביטחון עצמי.

כאשר צ’אקרה הגרון איננה מאוזנת : אדם עלול לחוות בעיות בתקשורת, הן פנימית והן חיצונית, חוסר הקשבה לצרכי הגוף, חוסר איזון בין הרגש למחשבה, קושי בביטוי עצמי ותסכול. חוסר איזון בבלוטת התריס, גמגום, כאבי גרון וצוואר, דלקות אוזניים, פחד מבדידות, צרידות ובעיות נשימה.
חוסר בביטחון עצמי, ביקורתיות, שיפוטיות וערך עצמי נמוך.
אדם שצ’אקרת הגרון שלו איננה מאוזנת יכול להתבטא אף בפטפטנות יתר אשר נחשבת לעודף במרכז האנרגטי.